Siste reiser i sommerferien til Madeira

Madeira er den vidunderlige, blomstrende og gjestfrie øya i Atlanterhavet som kombinerer nydelig og storslått natur med avslappende ferie som få andre reisemål. Det er lett å forstå hvorfor Madeira blir beskrevet som en flytende blomsterbukett, med grønt overalt, rik blomsterprakt og majestetiske fjell som ikke står tilbake fra det vi har i Norge.

 
Bestill nå reise til Madeira!
 
 

 

Det milde klimaet på Madeira og på naboøya Porto Santo, passer alle typer sports-, fritids- og utendørsaktiviteter meget godt - hele året rundt.


Det finnes mange muligheter, både til vanns og lands - alt fra tradisjonelle aktiviteter og ekstremsport.

De som er glad i å være både over og under havoverflaten, kan dra nytte av de varme havstrømmene, med temperaturer mellom 19 º og 24ºC.  Det er ideelt for snorkling, dykking, seiling, surfing, brettseiling og sportsfiske, hele året. Du vil også kunne fange de beste bølgene i Europa, på strendene Jardim do Mar, Fajã da Areia (São Vicente) og Porto da Cruz.

 

En båttur er også et must når du er på Madeira. Bli med på en organisert tur med RIB ut i havgapet eller ta en seiltur langs kysten, for å beskue delfiner, hvaler og munksel på nært hold.

 

For deg som er på utkikk etter sterkere sanseinntrykk, er det muligheter her også. Øya byr på alt fra paragliding, hanggliding eller juving. Madeira byr også på majestetiske fjell, hvor du kan klatre de høyeste toppene eller bare nyte friheten med kitesurfing , windsurfing eller bølgesurfing. Mulighetene er mange.

 

Bestill nå reise til Madeira!

 

Golf, trekking og fotturer er utmerkede alternativer for de som foretrekker roligere aktiviteter, for å ta en nærmere titt på denne ekstremt grønne øya. På Madeira tilbyr dessuten Solia en greenfee-pakke med gratis transport av golfbagen på flyet.

Mer enn 200 blomsterarter, urter, eukalyptus, vingårder og fruktåkre skaper til sammen et grønt hav av velduftende vekster på slettene og i de dype dalene mellom fjellene. 

I tillegg har du Madeiras unike urskog som er med på UNESCOs bevaringsliste - det 2.150 km lange nettet av vanningskanaler (levadas), som sørger for vann til gårdene, og den ville kysten med bratte klippevegger hvor skjønnhetsopplevelsen er på det nærmeste total! På bakgrunn av sin skjønnhet og sitt varierte landskap, har denne skogen nylig blitt kåret til én av de syv naturlige underverker Portugal. 

Madeira er ikke bare storslagen natur og overdådig blomsterprakt. Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner og service har blitt ett av Madeiras varemerker. Her kan du velge mellom en rekke flotte bo-alternativer, og i vårt program finner du flere av Madeiras nyeste hoteller med tilbud som passer hele familien. 

På Madeira går turismen hånd i hånd med naturen og her har man funnet en perfekt balanse mellom antall besøkende, det lokale dagliglivet og den mektige naturen. Madeira har blant annet et behagelig subtropisk klima, gir deg betagende naturopplevelser, minneverdige utflukts- og fottur-opplevelser, gode golfmuligheter, deilig mat, beundringsverdig gjestfrihet og en natur- og kulturarv i harmoni med moderne feriefasiliteter.

 


 
Funchal er Madeiras fargerike og hyggelige hovedstad. Med Solia bor du enten sentralt i Funchal by, langs Lido-stripen vest for sentrum, eller i åsen ovenfor landsbyen Cãmara do Lobos, en mil utenfor Funchal.

Prøv Solia Gourmet på Madeira!

De siste årene har Funchal gått gjennom en modernisering og opprustning, og denne meget hyggelige byen fremstår nå som en liten storby. Her er det store shoppingsentre, en mengde meget gode, og for nordmenn rimelig, restauranter

Lido er området vest for sentrum og strekker seg 2-3 kilometer langs sjøen. Området minner kanskje mest om deler av den franske rivieraen. Hovedveien slynger seg ovenfor hotellene med de beste strandtomtene, og på begge sider av veien ligger det tett med restauranter, butikker, hoteller og koselige hus. 
 
Bestill nå reise til Madeira!